פורסם ב

חקלאות מנוכרת או חקלאות מוכרת

היום כששואלים אותי מה אתה עושה בחיים, אני יודע מה לענות,

אני מגדל חקלאים (חוץ מהעיסוק בגינון טיפולי בזמני הפנוי)

על הגישה הנכונה לטפח חקלאות בעולם קר ומנוכר

השבוע ביקשתי מהחקלאים לספר לנו בקצרה על השיתוף פעולה עם האורגני משלוחי מזון טוב מנקודת מבטם,

הרי לנו ברור מזמן שאנחנו כאן במעבדת המחקר להצגת פתרון לקידום קשר ישיר בין החקלאי לצרכן (יזמי מזון טוב במילים אחרות), עושים עבודה נאמנה ומתמידים לכיוון הפתרון המיוחל בכל רגע ובכל יום, אבל איך החקלאים הטובים רואים את שיתוף הפעולה הזה? מעבר לרמה הטכנית של פשוט לעבוד ביחד, עניין אותנו מאוד.

גילי ממשק 65 בית יצחק רושם:

“אני מכיר מספר שנים את צוות האורגני משלוחי מזון טוב, בזכותם נכנסתי לתחום האורגני, מאז ומתמיד קיבלתי את התחושה שהצוות יודע להעריך את התוצרת, מבחינתם זה לא סתם ירק/פרי – זה ירק/פרי שהושקעה בו הרבה עבודה כדיי שאפשר יהיה לשווק אותו, צוות שמאמין בתמורה הוגנת למוצר ולא מנסה “לכופף” את החקלאי כדיי למקסם את הרווח שלו כמו הרבה אחרים, צוות עם הרבה אהבה לתחום שיעשה המון גם בצד של החקלאי וגם בצד של הלקוח , לא מובן מאליו בכלל בימינו,

יש למשווקים אחרים המון מה ללמוד מצוות כזה מקסים ואנושי.

מי ייתן והבשורה שלהם תופץ במעגלים רחבים יותר למען עוד לקוחות שיוכלו להנות מהקישור בין החקלאי ללקוח”
גל ממשק תושיה מוסר ש:
“בימינו המרחק בין החקלאי העמל בשדה לבין הצרכן הביתי הולך וגדל,
עובדה שמעיקה הן על החקלאי השמח ואוהב את גידוליו ורוצה קשר לקהלו והן על הלקוח שצמא לקשר עם מקור מזונו,
האורגני משלוחי מזון טוב שוקדים נאמנה על גישור הפער בין החקלאי לצרכן ביחס אישי שכל אחד מהצדדים זוכה
ומקלים על החקלאי שלא באמת רוצה ויכול להיות משווק ומצד שני נותנים לצרכן את ההרגשה שהוא ממש בקשר עם החקלאי
כן ירבו כמותם בישראל ולא נצטרך מחאות חקלאים.”
אז אחרי, הדמעות, החיבוקים החמים שאנחנו מקבלים מחקלאים והתודות ששלחנו חזרה.
נספר קצת על הגישה שאנחנו מטפחים,
כשזה מגיע לקשר עם חקלאים צריך להניח את הכל בצד,

קורה הרבה פעמים שאני מגיע לקשר עם חקלאי ולא אוהב משהו כזה או אחר בהתנהלות שלו,
או בדרך שבה הוא מדבר או בדרך שבה הוא קוטף, או כל דבר שלא מתאים לי,

ברוב המקרים זה ההיפך, ואני מאוד אוהב, אבל יש גם מקרים הפוכים,
אחרי הכל גם חקלאים הם בני אדם, גם הם יכולים לעשות טעויות, למעוד ביחס כלפי או להתכוון למשהו אחר ממה שהבנתי.

כאן נכנסת האמונה שחקלאות היא מקצוע מקודש בעולמנו, כשאני עובד מול חקלאי, מקבל ממנו מידע, מחזיר לו משוב, מבקש ממנו בקשה או אפילו בא אליו בטענה.
אני תמיד תמיד זוכר שבלעדיו אין מי שיגדל לנו את המזון הטוב ועצם העובדה שהוא חקלאי שמה אותו במקום שדורש הגנה, טיפוח, הקשבה והרבה אהבה.

לפעמים אני רואה משווקים, חקלאים אחרים או אפילו צרכנים שמדברים לא יפה אל חקלאי כזה או אחר כי…נו לא צריך סיבה מיוחדת היום בשביל להתעצבן על מישהו או על משהו,
ואז נחמץ ליבי מכיוון שזו המראה שלנו, המראה להתייחסות למזון שלנו וכל עוד אנחנו לא מתייחסים בסבלנות למי שמגדל עבורנו את המזון.
איך אנחנו יכולים לצפות שנקבל משהו מהמזון הזה, מלבד חוסר סבלנות, חיפזון וניכור.

אז אני משנן לעצמי כל הזמן, שחקלאות זה מקצוע מקודש, שהחקלאי נמצא בעמדת חולשה, אם לא נותנים לו את הכבוד והגיבוי המלא להיות מה שהוא,
שהוא בסך הכל עומד ביניינו לבין הטבע ואם יש לנו טענות כלפיו סביר להניח שהטענה הזו היא כלפי עצמנו,

שמח לטפח ביחד עם המון חברים טובים, גישה הוליסטית כלפי חקלאות וחקלאים, גישה שמוקירה תודה על עצם הכוונה של לגדל לנו את המזון.

הגישה בקצרה היא שכולנו אחד, שהאדמה, החקלאים ואנחנו בעלי גורל אחד תחת השמים, ורק סבלנות ואהבה יובילו למערכת שתשקם את המזון שלנו.

להיות סבלני, מנומס ואמיתי כלפי מי שמגדל ומספק עבורנו את המזון, להכיר את הצרכים שלהם, את המשפחה שלהם, לא להעמיס עליהם מידע רגשי, לא לגזול את זמנם בדיונים מיותרים,
להביע את הערכתנו על בסיס קבוע, לשמוח איתם, להיות חברים, זהו המשך ישיר של מעגל החקלאות האורגנית, נקיה וקהילתית שאנחנו יודעים שדרוש לתיקון מערכת המזון.

אגב, כולנו בני אדם וגם לנו לוקח המון זמן, ללמוד, לפתח וליישם גישות כאלו בתוך תחום העיסוק החברתי והחדשני שאנחנו פעילים בו,
ואל תשכחו לעולם שגם בקשרי צרכנים אנחנו מקפידים ליישם את אותה הגישה ולאפשר לכל אדם באשר הוא, להבין, להזמין ולטפח לצידנו את הדבר הנפלא הזה שנקרא חקלאות ובריאות.

תודה רבה, המון אהבה, לאדם ולאדמה.

דוד, חקלאי וצוות האורגני משלוחי מזון טוב

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *