אודות

החזון

קהילת מזון טוב שואפת לשחרר את המזון ממערכת הכסף כי אוכל כן גדל על עצים.
אנחנו רוצים שמזון יהיה זמין לכולם בכמות, באיכות ובתמורה סבירה. 

במילים אחרות, אנחנו פועלים לפתח בטחון תזונתי ומזון חופשי
הדרך שלנו כוללת טיפוח שיטות חדשות, צמצום פערי תיווך, הנגשת מידע ופיתוח מודעות.

 

האתר הוא כיכר וירטואלית שנבנתה על מנת חקלאים עם צרכנים ומשפחות

מטרת-העל היא לפתח תרבות צריכה מודעת וחקלאות בת קיימא

מתוך הכרה בנועזות החזון, הגדרנו את המטרות הבאות:

לחבר למקור:

לקשר בין (א)נשים לבין עצמם ולכדי קהילות מאורגנות
לחבר (א)נשים למזון טבעי, בריא, ובמחיר הוגן
לקדם פרנסה הוגנת לחקלאיות וחקלאים שמטפחים אדמה
לעודד יצרנות מקומית של יערות מאכל וגני ירק

לעורר מודעות:

לענות את השאלה "מאיפה האוכל שלי בא?" ולספק תשובות חלופיות. להתעסק בשאלות מהותיות דוגמת: איך המזון שלי משפיע עלי? איך אני משפיע\ה על המזון שלי? מי גידל את המזון שלי? מי מרוויח מזה שאני קונה? להזכיר שמזון גדל מטיפוח אדמה, ושיש פה שפ"ע לשמר.

לחבר שפ"ע  (=שיתופי פעולה עכשיו)

לחבר בין גורמים שפועלים לייצרנות מקומית של מזון
לבנות מקום מפגש למקדמי מזון וקיימות, בית לקהילה
לקדם התארגנות צרכני ויצרני מזון כקהילה שפועלת

 

אנו פועלים בהתמדה ואהבה לקדם:

  • קשר ישיר בין צרכנים לחקלאים
  • הקשר בין החקלאי לאדמה
  • מודעות לגבי מזון ותזונה
  • יעילות במערכת אספקת המזון
  • ייצור בריא ומקומי של שפע אמיתי
  • סחר הוגן וחופשי

 



אנחנו בונים את קהילת מזון טוב כמקום מפגש לאנשים אמיתיים שעוסקים בטיפוח אדמה וגוף, קהילות, או שיטות לשיפור מערכות המזון והחקלאות.

יש דפי הסבר על יתרונות ושימושים וגם תשובות לשאלות אפשר להזמין אותנו להשתתף ולהפיק אירועים, סדנאות, קורסים, מתנות, והתארגנויות של קהילות.

לאהוב ליצור שפע
~~** קהילת מזון טוב **~~

אודות

מזון הוא הבסיס לקיומנו האנושי. המרכיב היחיד מכל המערכות האנושיות שמשפיע על עולמנו, ועל כל אחת ואחד מאיתנו במידה הגדולה ביותר מכל מערכת אחרת. את ההתארגנות הקהילתית מזון טוב יזמתי בשנת 2008 יחד עם שותפים וחברים. הרעיון לארגן את צרכני ויצרני המזון כקהילה לא הגיע ממני.

לאחר שסיימתי את הלימודים במכון הערבה ללימודי הסביבה, לקחתי את הזמן וטיילתי ברחבי המזרח התיכון. אז כבר ידעתי שכל הפתרונות כבר קיימים וזמינים. מה שלא הבנתי עדיין זה למה אנחנו עדיין בצרות. איך זה שהנחלים, האוויר והאדמות עדיין מזוהמים. הרי יש לנו מספיק פתרונות טכנולוגיים, הבנה של המערכת האקולוגית, ודוגמאות מהעבר בכדי שנירתם למשימה לשיקום המערכות הטבעיות והאנושיות שמקיימות את כולנו, כל אחת ואחד מאיתנו.

במהלך הטיולים שלי גיליתי שתקופת הלימודים, שמילאה את לבי בתקווה, גילתה לי רק חלק קטן ממגוון הפתרונות הקיים. מגוון מיישמי הפתרונות שפגשתי זיקקו אצלי את ההבנה שאפשר להשתפר, יהיה קל להשתפר.

יחד עם כל הדברים הטובים, ולמרות שטיילתי כרוח חופשית והתגוררתי לעיתים במקומות מנותקים, תמיד דאגתי להישאר מעודכן. למדתי שהדבר העיקרי שמרחיק אותנו מעולם אידיאלי הוא המצב הקיים. כלומר, אין בעיה אחת שתמשיך להתקיים, אם מחר נעזוב ונזנח את כל ההרגלים שאותם אנחנו מחזיקים מתוך פחד וחוסר אמונה.

גיליתי, ולא להפתעתי, שהדבר העיקרי שמונע מהחיים להשתפר בקלות, זה חוסר תקשורת וחוסר מודעות. החלטתי לפעול מתוך האמונה שגם תקשורת וגם מודעות יכולים להיווצר אצל כל מי שמקיים את הפתגם "ואהבת לרעך כמוך".

הנושא החשוב ביותר, שמהווה מכנה משותף עם הכי הרבה אנשים, אותו מצאתי כחוזר על עצמו שוב ושוב ללא מענה, הוא נושא המזון. החל מהדרך שבה אנחנו מבינים מהו מזון וכלה במורכבויות של שוק המזון, גידול מזון, והבנת תזונה טובה מהי - משהו מבקש להשתנות. והדרך לשנות היא ביחד.

הקריאה להתארגנות קהילתית של צרכני ויצרני המזון היא רעיון שהוגש לפני במשך תקופה ארוכה. רעיון כה מורכב ופשוט שלקח לי תקופה ארוכה לראותו גם כשהיה מונח לפני. ביחד, אנחנו יכולים להתחבר למקור ולייצר שינוי חיובי בחיים של כולנו. ביחד אנחנו יכולים להינות ממזון טוב.

ספי,     יוסף     מיור
דרום תל אביב 2011

מוזמנים להשאיר תגובות ומחשבות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *