מדדי מזון טוב

מזון טוב זה שילוב בין אחראיות חברתית סביבתית, אכפתיות ללקוחות, הקהילה הקרובה, ושאר קהילת החיים. זה לדעת לשלב בין טכניקות ומסורות עתיקות לטכנולוגיות מודרניות נאותות.

אנא הוסיפו את דעתכם: אילו שאלות אנו צריכים לשאול את החקלאים שמגדלים את המזון שלנו?

 

אפיוני איכות למוצרי מזון

(חשוב: אלה הם אפיונים התחלתיים, משתמשי המערכת יוכלו להוסיף עם הזמן אפיונים נוספים) 

סוג גידול

טבעי – גידול שלא צרך שום ריסוס או דישון מבלבד קומפוסט
אורגני - שעומד בתקן ומפוקח כאורגני
תעשייתי -
ביו-דינמי -
לא ידוע –
אחר –

 

כשרות לפי דת - אפשרות לסמן מוצר ככשר  עם אישור רישמי של מוסדות הדת או כשר בלי אישור רישמי של מוסדות הדת לפי סוגי הכשרות ביהדות, איסלאם בודהיזם וכו'

 

אחראיות סביבתית

(להיעזר בארקדה, השל, מועצה לחקלאות בת קיימא, ואסיף אסטרטגיות)

מניעת נזק

שיקום -

השתלבות עם מערכות טבעיותפ-

טיפוח שוליים –

 

שיטות לטיפוח קרקע פוריה –

דישון: אורגני, כימי, ביולוגי, אורגני, ירוק

מניעת סחף: הנדסי, נטיעת עצים,

שילוב יבולים

מחזוריות בין יבולים

עיבוד הקרקע: מכני כבד, מכני קל, בעלי חיים, ידני, ללא  \\ עונתי,שנתי,אחר  \\   שמיטה

 

אחראיות קהילתית (התו החברתי, מכון הערבה,

תנאי שכר – שותפות, שכירים, מינימום, תמריצים, מזון, מוצרים

תנאי עבודה – נסיעות, מגורים, ארוחות, ציוד אישי, הכשרה,

בטיחות -

העסקת אוכלוסיות מיוחדות - בעלי מוגבלויות פיזיות, נפשיות, ילדים(אפשרות לפנות לארגונים מתאימים)

חינוך בקהילה -

תרומה לקהילה\ תרומה לקהילה מקומית (מעשר?) -

 

שיווק – (אתיקה של השיווק)

 

טיפוח תיירות אקולוגית ?? מיכל

אתרי מורשת והיסטוריה באזור

מסלולים ופינות חמד

גישה חופשית לציבור

שילוב הציבור (קטיף, מידע על הגידולים\על ההיסוריה של השדה או החווה, )

 

 

רמת עיבוד ??  מהנדס מזון

ידני או מכני -

כלים ממונעים -

סוג אריזה -

צורת שימור\אורך חיים –

סוג אריזה – מתכלה, לשימוש חוזר, מתמחזר, להטמנה, אחר (דורש אישור מהמערכת)